• info@anykasur.com
  • +34 922 791 377
Español English

Välkommen till paradiset Teneriffa! Ön med evig vår!

Teneriffa – resa till natur, nöjen, stränder och sevärdheter

Teneriffa är ett resmål som passar alla gammal som ung. Klimatet är behagligt hela året runt. Här kan du på någon timme färdas mellan olika klimatzoner från kaktusöken och subtropisk växtlighet på södra delen för att komma till den norra delen av ön med en otrolig växtlighet och grönska. Längs vägen åker man genom härliga pinje skogar för att slutligen komma upp till Teide, Spaniens högsta berg 3.718 m.ö.h som är snöbelagt vissa tider på året.

Stränderna är lika lockande sommar som vinter och de flesta har Blå Flagg d.v.s. den högsta internationella vattenkvalitéen. Få en unik upplevelse på Teneriffa!

Det finns ett stort utbud av sportaktiviteter såsom strand volley boll, tennis, paddle, surfskolor, dykning, snorkling m.m. På ett av Europas största vattenland Siam Park som ligger på södra delen av Teneriffa njuter både barn och vuxna av häftiga vattenbanor, vattenfall och tuffa vågmaskiner. Loro Parque är den största och mest besökta av alla djurparker på Teneriffa och anses som en av de bästa djurparkerna i hela Europa. Nära Los Cristianos finns också Camel Park som är mer som en gård för uppfödning av dromedarer och andra typiska djur som finns på en bondgård. Hela ön är genomkorsad av otaliga vandringsleder. Bara någon mil från huvudstaden Santa Cruz finns några av Europa mest omdebatterade pyramider. De sex pyramiderna är byggda av lösa stenar och den högsta är 12 meter hög. Thor Heyerdahl menade att egyptierna skapade dem på vägen till Amerika. Andra menar att de är skapade av frimurare eller av lokala bönder.

Det kulturella utbudet är också stort. Konserter, musikaler, teatrar och biografer finns det gott om. Nästan hela året firar man byfest i någonstans på ön med folkmusik och folkdans

GASTRONOMI

Det kanariska köket

Gastronomin har de senaste åren gjort sitt intåg på ön. Många restauranger med Michelin stjärnor och förstklassisk mat i alla prisklasser kan avnjutas överallt på ön. Små typiska ”tascas” finns främst i byarna där man kan äta tapas och traditionella rätter såsom papas arrugadas med mojo ( potatis kokt i lite vatten med grovt salt och med skalen på) med grön eller röd mojo sås som man kan äta till både kött och fisk. Här är det också brukligt att beställa en eller två rätter för flera personer och dela på detta så att alla får en smakbit. Gofio har alltid varit en av basvarorna i den kanariska mathållningen och är rostat mjöl av olika sädesslag. Man tror att det var den viktigaste maten Guancherna åt, Teneriffas urbefolkning och än i dag är det en populär rätt. Ser du det på menyn, så testa. Kanarieöarna har många prisbelönta viner både röda, vita och dessertviner och flera bodegor finns på ön som man kan besöka. Redan på 1400:talet exporterades vin från Teneriffa. Den vulkaniska jordmånen plus det milda klimatet är förträffligt för vinodling.

Shopping fantaster har hittat sitt El Dorado i huvudstaden Santa Cruz. Här finns Spaniens största varuhus El Corte Ingles där man hittar allt. Köpcentrum finns det gott om som t.ex. Siam Mall och la Milla de Oro shopping gatan som ligger på några minuters gångavstånd från många av våra lägenhetter.Priserna är billigare p.g.a. att skatterna är lägre här än på fastlandet så t.ex. parfym, sprit och tobak är billigare här.

Väder

VALUTA KURS

Adress

Avenida de Habana nº14. Los Cristianos · 38650 · Arona · Canarias · Spain

Telefon
  • +34 922 791 377
e-mail

info@anykasur.com

Submit property
Understood
This website is using cookies for a better user experienceMore Details